Творчество

N1

2013/2014 учебна година

Моята приказка за националния конкурс

„Ще ти разкажа приказка“

Пепеляшка и седемте великана 

Имало едно време момиче на име Пепеляшка. Тя била много красива и всички и завиждали. Когато била на шест години, майка и починала, а баща и се омъжил повторно. Мащехата и имала дъщеря на име Есирия, която била зла колкото майка си.

Един пролетен ден мащехата рекла на прислугата:

–      Иди в гората и остави момичето там.

Слугата отишъл  при Пепеляшка и и предложил  да я заведе в гората за цветя. Тя се съгласила. Когато пристигнали в гората, започнали да берат цветя. Прислужникът  я съжалил и и казал да не се връща повече в къщата, защото мащехата ще я погуби. След като се върнал слугата отишъл при мащехата на момичето и казал:

-Считайте работата за свършена, госпожо.

През това време момичето стигнало до една голяма къща.То влязло в къщата и какво да види. Навсякъде било чисто и прибрано, а посредата на една от стаите  имало една голяма маса.Върху нея били поставени седем лъжици, вилици и панички със супа. Момичето седналo на масата и започнало да яде. След като се наяло се качило на втория етаж. Там Пепеляшка видяла седем големи легла. Легнала на първото легло и заспала дълбоко.

Вечерта, когато се стъмнило, тя чула шум и се събудила. Що да види – 14 очи втренчени в нея. Момичето започнало да крещи, а след нея и великаните започнали да викат. От страх великаните се скрили под леглата си. Пепеляшка ги успокоила, че  няма да им навреди. Тогава великаните се показали и започнали да задават въпроси на момичето. А то ги гледало и мълчало. Накрая я попитали как се казва.Тя отговорила, че се казва Пепеляшка. Великаните също и се представили. Най-малкият се казвал Малчо, защото бил много малък. Другият се казвал Лакомчо, защото обичал да яде. Следващият великан се казвал Поспаланко, защото много обичал да спи. Четвъртото великанче се казвало Работливко, защото много обичало да работи. Следващото великанче се казвало Дебеланко, защото бил заоблен. Шестия великан се  казвал Къдравелко, защото имал къдрава коса. Най-големият се казвал Любознайко, защото искал да знае всичко.

Сутринта великаните тръгнали на работа, а момичето още спяло. Когато се събудила Пепеляшка, започнала да разчиства. По едно  време на  вратата се почукало. Момичето отворило и получило покана за бал. Вечерта след като се прибрали великаните Пепеляшка им казала за бала, но била нещастна, защото нямала рокля нито пари, за да си купи. Замислили се великаните, но нищо не казали. След като се нахранили всички легнали да спят.

На сутринта великаните пак тръгнали за работа. Докато вървели на великана Лакомчо му дошла една идея. Застанал пред събратята си и казал:

–      Хайде да купим рокля и обувки на Пепеляшка.

Другите великана се съгласили. По това време момичето още спяло. След като се събудила Пепеляшка пак почнала да чисти. Но през цялото време мислела за бала. Великаните пък отишли в магазин за дрехи. Избрали най-хубавите обувки и най-красивата рокля за момичето. Вечерта когато се прибрали подарили рокля и обувките на Пепеляшка. Тя им благодарила,  облякла роклята и обула пантофите, а след това  заедно отишли на бала. Като влезли в царския дворец всички само Пепеляшка гледали. Принцът цяла вечер бил до нея. Накрая, когато си тръгвала, принцът я попитал дали ще се ожени за него. Пепеляшка приела поканата, а на другия ден направили пищна сватба.

Родила им се дъщеря, и заживели щастливо.

 

2012/2013 учебна година

Моето стихотворение за конкурса на класа „Пролет в стихове“

DSC04771

Изработено в час по домашен бит и техника

Nazi40

Ето и мои рисунки

DSC04766

N4Comiks1

Назан 1

Назан 2

Назан 3

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s